Zilver ring

Vraag het met zilver

Als je van plan bent om jezelf te gaan verloven staat je een zeer spannende tijd te wachten. De kans is zeer groot dat je al bedacht hebt hoe dat je de vraag gaat stellen en wat je daar voor nodig hebt. Natuurlijk staat één ding bovenaan de lijst; de verlovingsring.

Hoewel het aanbod gouden en platina verlovingsringen ontzettend hoog is, kiezen veel mensen voor een zilveren ring. Dat heeft een aantal redenen. Natuurlijk is zilver een prachtig metaal. Je daarnaast een leuke twist geven aan het spreekwoord ‘spreken is zilver, zwijgen is goud’, door te zeggen ‘verloven is zilver, trouwen is goud.’ Ook is het vakmanschap waarmee zilver wordt bewerkt een belangrijke factor in het kiezen van de juiste ring. Doordat zilver een wat zachte kneedbare grondstof is, maar steviger dan goud, is deze vaak gemakkelijker te bewerken. Dit resulteert in prachtige ontwerpen. Daarnaast hoef je minder bang te zijn dat de ring beschadigd. De grondstof is daarnaast goedkoper, waardoor de ring betaalbaar blijft.

zilver ringen 1 zilver ringen 2 zilver ringen 3

Waar je op moet letten
Zilver is een materiaal dat gemakkelijk oxideert. Dit betekend dat de ring na een langere tijd zwart kan verkleuren. Het is van belang dat de ring met regelmaat schoongemaakt wordt. Het onderhouden van een zilveren ring vergt meer tijd dan bijvoorbeeld een gouden ring.

Ook wordt zilver vaak gemengd met een andere stof. Dit is om te zorgen dat de ring niet snel zal beschadigen of verbuigen. Vanwege de kneedbaarheid van het metaal, is het aan te raden om zilveren sieraden apart te bewaren. Zo voorkom je uiteraard ook dat je ongewenste beschadigingen krijgt. Hopelijk is het vanzelf sprekend dat de ring wordt afgedaan tijdens zware activiteiten of werk met agressieve stoffen zoals diverse schoonmaakmiddelen.

Doordat zilver gemixt wordt zal je extra navraag moeten doen welke andere metaal er in zit. Zorg ervoor dat je zeker weet dat jouw aanstaande verloofde hier niet allergisch is. Niets is zo vervelend als een mooie ring krijgen, maar hem niet kunnen dragen omdat je er allerlei vlekjes van krijgt.

Het mooie van zilver is dat het in prachtige en complexe patronen verwerkt kan worden, de beste manier van schoonmaken het dragen is en het metaal betaalbaar blijft. Zilver is al lang geen symbool voor tweede plaats meer, zilver is de belofte voor een prachtige toekomst.

zilver ringen 5 zilver ringen 6 zilver ringen 4