Diamant kettingen

Shine bright like a diamond

Diamanten zijn helemaal hot. De edelsteen wordt steeds vaker verwerkt in prachtige juwelen en dat is met een hele goede reden. Met de diamant kan je namelijk geweldig schitteren.

Het zal geen geheim meer voor je zijn dat het licht wat op de steen valt in verschillende kleuren uit elkaar spat. Hoe zuiverder de steen, deste meer verschillende lichtstraaltjes. Dit licht wordt gereflecteerd op je huid waardoor je letterlijk gaat stralen. Het mooiste van allemaal is dat dit een natuurlijk effect is. Het ziet er dus niet gemaakt of over de top uit. Het dragen van een diamanten ketting is dus de perfecte manier om jou gezicht tot leven te brengen.

Eeuwige schoonheid
Diamanten kettingen zijn razend populair. De opkomst van de edelsteen in de jaren ’30 en het promoten in de jaren ’50 zijn grondleggers geweest voor onze hedendaagse standaarden. De diamant wordt gezien als een uiting van eeuwige schoonheid. Dit gedachtengoed zit dan ook vaak achter het geven en ontvangen van diamanten juwelen. Er bestaat haast geen grotere eer dan het krijgen van een diamant, omdat de gulle gever jou een eeuwige schoonheid acht. Marilyn Monroe zong het immers al; Diamonds are a girls’ best friend.

Toch zijn we anno 2015 een stuk verder gekomen. Diamanten zijn namelijk niet alleen meer voor vrouwen. Ook mannen worden steeds vaker met de schitterende steen gespot. De afgelopen tien jaar hebben veel mannelijke stijliconen heel voorzichtig de mogelijkheden afgetast. Hierdoor is het nu de normaalste zaak van de wereld dat mannen oorbellen dragen, of een stoere armband. De laatste trend; diamanten kettingen.

Mannelijke diamanten kettingen komen in verschillende soorten. Je kan denken aan een stoere zilveren schakelketting die ingelegd is met fijne diamantjes of een coole hanger gemaakt met deze edelsteen. Er zijn zelfs edelsmeden zover gegaan dat ze een complete rozenkrans hebben gemaakt van zwarte edelstenen. De ruigheid van de zwarte kleur in combinatie met de geaccepteerde vorm zorgt ervoor dat de rozenkrans stoer maar ook prachtig oogt.

diamant ketting2

Oppassen
Omdat de diamanten ketting zo in opmars is worden er momenteel veel namaakkettingen verkocht. Hierin gebruikt met het goedkopere zirkonia, maar hanteert de prijs van een diamant. Wees als man niet benauwd om naar een echte juwelier te gaan. Hier kan je namelijk alle documenten vragen die de echtheid van het juweel zullen vaststellen. Daarnaast heb je ook nog eens het voordeel dat je sommige dingen op jou smaak kan laten maken. Schroom je dus niet want Diamonds are a man’s best friend!

diamant ketting3 diamant ketting 4